Over ons


 

Hallo
Wij, Janneke en Eddie Adema, eigenaren van “Antiek de Evenaar” in Aduard, heten jullie, niet alleen, van harte welkom op onze nieuwe website maar natuurlijk ook in onze winkel aan de Burgemeester Seinenstraat 43 in Aduard. Ongeveer 40 jaar geleden, zijn de ouders van Janneke, heer en mevrouw Boonstra,  in Groningen gestart met de winkel in een pand aan de Couperusstraat. Al snel bleek, dat deze winkel te klein was en verhuisde men naar de Van Lenneplaan waar een voormalige supermarkt, met een vloeroppervlakte van 250 vierkant meter, werd betrokken. In 1986 werd huidige pand in Aduard aangekocht waar Janneke in 2001, de zaak van haar ouders overnam en nu dus nog steeds zetelt.

 

Wij zijn gespecialiseerd in antiek en curiosa, met een grote keuze aan antieke meubelen, schilderijen, beelden, spiegels, klokken, speelgoed, vintage, brocante, linnenrekken, siertrapjes en tuinbenodigdheden zoals bloembakken. De linnenrekken, siertrapjes en bloembakken worden op authentieke wijze, met de hand gemaakt. Daarnaast beschikken wij over een gespecialiseerde antiek-restauratie afdeling. Elke reparatie/restauratie wordt op een vakkundige manier uitgevoerd, na afspraken die vooraf worden gemaakt. U komt dus nooit voor onaangename verrassingen te staan.


In onze winkel, met een oppervlakte van  250 m², is het gewoon heerlijk zoeken naar allerlei  oude en antieke zaken zoals linnenkasten, hangkasten, legkasten, sidetables, eethoeken en heel veel kleingoed zoals karaffen, porselein, broodtrommels, vergieten, voorraadbussen, kolenkitten, vloerkleden of karpetten enz. Kom gerust eens op uw gemak rondkijken. Wij zijn geopend op dinsdag-,woensdag-vrijdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur . Kijk voor de actuele openingstijden ook op onze Facebooksite

U kunt een bezoek aan onze winkel natuurlijk ook combineren met een bezoek aan één van de mooie bezienswaardigheden in ons dorp zoals het Kloostermuseum, de Abdijkerk of het Rechthuis . Ook een hapje eten of een kopje koffie drinken in Grand café “Brugzicht” of Restaurant “Onder de Linden”met hun Michelinster of Best Western Hotel “Aduard”   behoort natuurlijk tot één van de mogelijkheden.
 Wij hopen u snel te kunnen begroeten,
Janneke en Eddie Adema.